第一工場
(荒茶工場)
First factory
(Aracha factory)

第一工場(荒茶工場)

First factory (Aracha factory)

大正10年創業時は、お茶の茶葉生産者からスタートしておりこの工場はなく、茶葉の手摘みに手揉みなど手作業での製造を行なっておりました。
昭和8年に一部機械を導入して、昭和50年に今現在の第一工場を建設。
この時期から八女茶の中でも渋みが少なく味が濃くてまろやかな深蒸し茶製法を導入して他社との差別化をはかり、現在においては八女茶の中でも多くの生産者が深蒸し茶を製造するようになりました。
平成24年に大幅な変更を行い、新たな製造ラインを設置して衛生的な製造が可能となりました。
When it was founded in 1918, it started as a tea leaf producer, and there was no factory for it, and it was hand-picked and hand-kneaded.

Some machines were introduced in 1985, and the current first factory was built in 1975.
From this period, we introduced a deep-steamed tea manufacturing method that is less astringent and has a strong taste and is mellow among Yame teas to differentiate it from other companies. It came to be.
A major change was made in 2012, and a new production line was set up to enable hygienic manufacturing.
 

第二工場
(仕上げ工場)
Second factory
(Finishing factory)

第二工場(仕上げ工場)

Second factory (Finishing factory)

元々、お茶を最終製品化する仕上げ工場は第一工場にありました。
昨今のお茶も食品の扱いとなり、より一層の衛生管理が求められる中、平成24年に第一工場から分離し、新たに衛生的な第二工場を設立しました。
荒茶の最終的仕上げ工程、茶の袋詰め、ティーバック製造、粉末加工などを行い、この工場から最終的な商品が配送されます。
令和2年にHACCPの取り組みを含む食品安全マネジメント「JFS-B規格」認証取得。より一層、安全で安心な八女茶をお届けできる体制となりました。
事前ご予約いただければ一般の方の工場見学受入なども行なってます。
Originally, the finishing factory for finalizing tea was in the first factory.
With the recent treatment of tea as food and the need for further hygiene management, in 2012 it was separated from the first factory and a new hygienic second factory was established.
The final finishing process of rough tea, bagging of tea, tea bag manufacturing, powder processing, etc. are performed, and the final product is delivered from this factory.
Our factory acquired the food safety management "JFS-B standard" certification including HACCP efforts in 2020. We have established a system that can deliver safer and more secure Yame tea.
If you make a reservation in advance, we will also accept factory tours for the general public.